Friday, June 7, 2013

Äntligen i Tokyo, eller iallafall påväg...

Ja... Resan hit har väl gått lite sådär.

Efter att ha kommit tillbaka till Kastrup och satt oss på planet, längst fram, så fick vi först ett glas juice innan takeoff. Väl uppe i luften fick vi menyn för flygningen (bara det liksom). Innan förrätten fanns det 4 speciella drinkar framtagna speciellt för flygning, där vi båda tog nånting med vodka, calvados och ginger ale.

Förrätten bestod av dels en liten blini (rysk förrätt) med någon form av fiskrom och en bit gravad lax, och en grönsallad med olivolja och balsamico. Till det ett glas champagne.

Till huvudrätt sen, så fanns det tre olika att välja på. Själv käkade jag fläsk och Nisse jätteräkor, återigen med ett nytt (annat) vin.
Som desert fanns det också lite olika saker att välja på. Bl.a. chokladkaka med fruktsallad och ett urval av ostar. En rökt fårost och nån blåmögelhistoria. Portvinet var nog ändå höjdaren. Det märks att det är påkostat när glasen är från Orrefors och porslinet från Royal Copenhagen.

Sen blev det iallafall ett par timmars sömn i stolarna, som nästan blev helt plana, och hade inbyggd massage. Just det, varm frukost med äggröra, crêpes, korv, bröd, yoghurt, müsli vart det visst när vi vaknade också... Blir svårt att nöja sig med turistklass framöver.

Väl i Peking så var det lite småstressigt eftersom vi dels skulle hinna hämta vårt bagage, gå in i landet (och övertala Immigration att vi bara är i Kina för transit), checka in på ny flight och gå igenom säkerhetskontrollen igen, allt inom två timmar. Det gick iof väldigt smidigt (mest för att vi fick gå i diplomatkön genom Immigration) och flighten till Shanghai gick utan problem.

Väl i Shanghai skulle vi bara mellanlanda för att tanka och hämta fler passagerare. Men riktigt så enkelt gick det inte...
När vi satt oss på planet igen visar det sig att vädret är så pass dåligt att vi inte kan lyfta, och det var rätt värdelöst och blåste säkert 30-40 sekundmeter i byarna, om inte mer.
Det där med att ge information är väl inte kinesernas paradgren direkt, men efter mycket pekande, frågande, dålig engelska, följa-john-lekar genom terminalerna och allmän förvirring så framgick det att vi skulle åka buss till ett hotell där vi skulle spendera natten, och sen åka dagen efter. Därifrån gick saker ganska smidigt, och när vi kommer in på rummet så kan man ju iallafall vara glad åt att toaletten är ren iallafall.


Nu sitter vi på planet mot Tokyo och ska strax starta. Inlägget blir dock publicerat senare, eftersom jag inte har någon datakoppling här. (Eller så kostar det väl femtontusen per MB, eller så...)

No comments:

Post a Comment