Thursday, June 20, 2013

Dag 12. Tisdag 18 juni

Dagen började med vi låg kvar i sängen ganska länge och tog det lugnt innan Tommy mötte upp oss ihop
med föreståndaren för sitt studentboende. De hade med sig varsin scooter som vi skulle åka med.


Alla kör scooter överallt i Tainan. Jag åkte med Tommy och Daniel med husvärdinnan. Första turen gick till universitet som Tommy läser vid där vi åt frukost, bönmjölk och en brödbulle av ris med vegetariskt innehåll, mycket gott. Vi väntade på att ytterligare en taiwanes skulle följa med också. Alla är mycket vänliga, och vi var tydligen något av den lokala attraktionen de här dagarna. Hans husvärdinna hade t.ex. tagit ledigt för att vara med oss den här dagen.



Vi åkte scooter genom större delen av Tainan, och det finns trafikregler, men det är inte många som följer dem. Ändå fungerar det bra och det är inga som tutar.
Vi kom först till Anping, där man bland annat kan hitta ett gammal holländsk handelshus från 1600-talet. Där åt vi en känd glass med mycket speciell smak gjord på mjölk och te.




Åkte sedan till olika platser som Tommy ville visa oss, var på flera ställen och åt mat eller drack goda fruktdrinkar. Det var mycket varmt, cirka 34 grader, och fuktigt. Efter att ha sett väldigt mycket av Anping så badade jag och Daniel i havet, de andra ville inte bada eftersom taiwaneser tydligen är rädda för solen. På kvällen tog vi det lugnt då vi skulle upp tidigt nästa morgon, vi gick däremot ut med våra ny vänner till en bar. Kom hem omkring kl 00.

No comments:

Post a Comment